sâmbătă, 22 iunie 2013

Pariu pe Prietenie și pe ... vacanță


Pentru că abia aşteptăm cu toţii să ne luăm zborul spre destinaţiile la care am visat un an întreg, vă propunem o ultimă întâlnire înainte de vacanţa mult dorită!
Aşa cum v-am obişnuit, vom avea invitaţi pe ambele segmente:









LITERATURĂ:

Katja Millay - lansare de carte "Mare Tranquillitatis’’, prezintă Adrian Deliu şi Anca Eftimie,
Cezara Răducu,
Loreta Popa și
Teodora Ionescu - lansare de carte "Boala Vindecărilor"

MUZICĂ
:

Fox Studis,
Jonathan David,
Ana-Maria Dumitru,
Robert Şercău,
Iulia Andreea Bolcu… şi lista rămâne deschisă!

Intrarea liberă!
Editura Litera vă oferă în această ediție
 
D.H.LawrenceAmantul doamnei Chatterley 


„Niciodată, parcă, nu dorise mai mult o femeie. Iar ea, înălţată în braţele lui, îi zări scânteierea ochilor dilataţi. Îi strângea cu furie trupul la pieptul lui. Şi ea îşi spunea: «Da! Am să-i cedez! Da! Am să-i cedez!»”
În Anglia anilor 1920, Constance, tânăra doamnă Chatterley, duce o viaţă monotonă alături de un soţ infirm şi incapabil de a avea o viaţă de cuplu normală. Indiferenţa bărbatului şi neîmplinirea sexuală o împing pe Constance într-o legătură amoroasă cu paznicul de vânătoare al domeniului, în braţele cãruia îşi găseşte fericirea. Poate cea mai celebră scriere a lui Lawrence, Amantul doamnei Chatterley, roman clasic al iubirii pătimaşe, eliberată de orice prejudecăţi, portretizează puterea regeneratoare a senzualităţii – o afirmare a vieţii şi o şansă la fericire.



John Galsworthy - Floarea Întunecată

Trei părţi: Primavara, Vara şi Toamna, acoperind aproape 30 de ani din viaţa lui Mark Lennan, un sculptor dintr-o familie din clasa mijlocie, şi cele trei mari pasiuni ale lui, aparţinând tinereţii, maturităţii şi vârstei mijlocii. Dintre cele trei femei care au inspirat succesiv aceste trei pasiuni, prima ar fi putut să-i fie mamă, a doua ar fi avut vârsta potrivită să-i fie soţie, iar a treia ar fi putut uşor să-i fie fiică. Un studiu interesant despre pasiunile bărbatului şi slăbiciunile femeii. O sonată psihologică şi poetică în acelaşi timp, despre variaţiile pasiunii şi resemnare.








Monique Roffey - Femeia albă pe bicileta verde

Când soții Sabine și George Harwood ajung din Anglia în Trinidad, la jumătatea anilor ’50, aduc cu ei doar câteva geamantane și bicicleta verde a lui Sabine, plănuind să nu rămână aici mai mult de trei ani. Dar luxurianta insulă caraibă îl vrăjește profund şi iremediabil pe George, în vreme ce soția lui se simte chinuită de căldură, izolată şi stânjenită de segregarea rasială. Singura mângâiere o reprezintă plimbările pe frumoasa ei bicicletă verde, care o duce pe Sabine în locuri unde n-ar fi vrut să ajungă. Dragostea pentru soțul ei o ține prizonieră pe insulă decenii la rând, până într-o zi, când George descoperă cu totul întâmplător cât de mari și de multe sunt secretele care și-au făcut loc între ei în toți acești ani. Copleșit de remușcări, simte o nevoie disperată de a-i dovedi soției iubirea pe care i-o poartă încă. Dar consecințele sunt tragice. O poveste de dragoste de neuitat, care durează mai bine de cincizeci de ani, şi un fundal extraordinar ─ uneori magic, alteori extrem de periculos... 

0 buşeli:

Trimiteți un comentariu

Zi ceva de-a busilea sau din picioare

de-a bușilea prin aer!