miercuri, 17 decembrie 2014

Litera lansează cartea Olive Kitteridge

Litera lansează cartea Olive Kitteridge,

Litera lansează cartea Olive Kitteridge,
care stă la baza miniseriei realizate de HBO și
nominalizate pentru 3 Premii Globul de Aur


           
București, 17 decembrie 2014

Editura Litera lansează joi, 18 decembrie, cartea Olive Kitteridge de Elizabeth Strout, care stă la baza miniseriei de succes realizată de HBO. Cele trei nominalizări la Premiile Globul de Aur 2015 pentru miniseria din patru părți Olive Kitteridge, sunt la categoriile: Cel mai bun film de televiziune/ miniserie, Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune (Frances McDormand) și Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV (Bill Murray).

Litera lansează cartea Olive Kitteridge,Volumul va apărea la toate chioșcurile de ziare, împreună cu Libertatea, la prețul de 11,99 lei. Olive Kitteridge de Elizabeth Strout este o carte despre pierdere, despre neputinţa de a stabili sau a reînnoda legăturile sufleteşti cu cei apropiaţi, dar şi despre speranţă şi reînnoire. Ceea ce înseninează existenţa dureros de confuză, uneori lipsită de sens a personajelor sunt clipele fugare în care aceştia înţeleg că viaţa vibrează totuşi de frumuseţe şi că merită a fi trăită. Cartea a obţinut Premiul Pulitzer pentru ficţiune în 2009.

            Colecția Clasici moderni adună laolaltă scriitori moderni ale căror opere au devenit deja repere clasice, dar și autori contemporani a căror valoare literară le prefigurează statutul de „clasici“. Cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din ultimii 125 de ani – cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta. Din această colecție mai fac parte Prea multă fericire de Alice Munro, Maestrul și Margareta de Mihail Bulgakov și Portretul lui Dorian Grey de Oscar Wilde. 


* * *
Litera aniversează 25 de ani de existență!
În 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. Se împlinesc, așadar, anul acesta, 25 de ani de existență. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore,  Litera a editat peste 4 000 de titluri, într-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare. Acoperind practice toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte. Îți mulțumim că ne ești alături și te invităm să ne însoțești, și de acum înainte, în călătoria noastră printre cărți, idei și cuvinte.
Litera – Un sfert de secol de cărți!



0 buşeli:

Trimiteți un comentariu

Zi ceva de-a busilea sau din picioare

de-a bușilea prin aer!